Mayonaise

2 dooiers van verse eieren
1 eetlepel neutrale mosterd ( Dijon mosterd)
1 eetlepel witte wijnazijn
Ongeveer 4 dl olie naar keuze ( olijf, maïskiem, arachideolie)
Zout & zwarte peper
Citroensap

Doe de eidooiers, mosterd, azijn, zout en een paar druppels citroensap in een kom, alles doorroeren met een garde tot het zout is opgelost. Voeg stevig kloppend de olie langzaam ( drupelsgewijs) toe tot er een binding ontstaat. Giet je de olie te snel dan gaat de mayonaise schiften. Op smaak brengen met zout en peper.

Mayonaise kun je met allerlei tuinkruiden aromatiseren.

open adobe_reader

NKC logo

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Vult u dan onderstaand uw naam en e-mail in:

Adres: Raadhuisplein 14  5258 BJ Berlicum   Telefoon: 073-5036050   E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Routebeschrijving