Lamszadel in kruidenkorst met courgette, tomaat en Roseval uit de oven
Recept voor 4 personen:
750 gram lamskoteletjes aan 1 stuk
Boter & Olijfolie
Zout en peper
Dijonmosterd
1 dl rode wijn
1 dl kalfsfond
Lamszadel in 4 stukken snijden en met zout en peper kruiden.
Rondom aanbraden in olijfolie en boter, braadvocht deglaceren met de rode wijn en fond dan laten inkoken, zeven en op smaak brengen met zout en peper.
Dan 10 minuten in een oven van 160 graden braden.
Oven op 180 graden zetten dan de lamszadel rondom dun insmeren met dijonmosterd door de kruidenkorst halen en nog 5 tot 10 minuten in de oven braden. ( 180 graden)
Kruidenkorst:
50 broodkruim
¼ peterselie bos
1 tak rozemarijn alleen de pinnetjes
4 eetlepels geraspte parmezaan
Zout & peper
Maak in de keukenmachine een mengsel van de eerste 4 ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Roseval uit de oven:
6 gelijke Rozeval aardappels middelmaat
Knoflook
Zeezout
Olijfolie
Rozemarijn
Kook de aardappels in schil bijna gaar, en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappels doormidden en leg ze in een oven schaal boven op een paar takken rozemarijn.
Wrijf de snijkant in met knoflook en daarna met olijfolie dan met zeezout betrooien en in een voorverwarmde oven van 200 graden goudbruin bakken. (ongeveer 25 minuten)
Courgette & tomaat:
1 courgette
1 doosje kersentomaatjes
Olijfolie & Zout en peper
Courgette in gelijke stukken snijden en samen met de tomaatjes in olijfolie bakken.
Op smaak brengen met zout en peper