Rillette van gerookte forel met zoetzure puntpaprika

Recept voor 4 personen:

4 gerookte forelfilets
2 eetlepels fijngehakte augurkjes
1 eetlepel zeer fijngesneden bosui
150 gram crème fraîche
1 eetlepel mierikswortel
1 eetlepel citroensap
100 gram veldsla
Bieslook om te garneren
Olijfolie
Zout en peper

Meng de augurkjes, bosui, mierikswortel, crème fraîche en citroensap in een kom en breng op smaak met zout en peper.
De forel voorzichtig in stukjes plukken en door het crème fraîche mengsel vouwen.
Serveren met de paprika, veldsla en druppels olijfolie eromheen.

Zoetzure puntpaprika:

2 puntpaprika’s
4 eetlepels olijfolie
Zout en peper
1 eetlepel suiker
4 eetlepels sherryazijn
8 blaadjes basilicum

Paprika’s wassen en het zaad en de zaadlijsten verwijderen, snij nu in dunne gelijkmatige reepjes.
Verwarm 4 eetlepels olijfolie en bak daarin de reepjes 2 minuten aan, voeg de suiker toe laat even carameliseren en blus af met 4 eetlepels sherryazijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat afkoelen en meng de basilicum in dunne reepjes gesneden erdoorheen.

open adobe_reader

Salade van kwartel, appel, zoetzure anijspaddenstoelen en gerookt gedroogd rundvlees

Recept voor 4 personen:

4 kwarteltjes
150 gram sla ( bieten en rucola)
100 gram anijs paddenstoeltjes
2 dl witte wijn azijn
Suiker
Zout
25 gram gerookt gedroogd rundvlees in reepjes gesneden

Kwarteltjes uitbenen, van de filet het vel verwijderen.
De pootjes garen in ganzenvet in ongeveer 45 minuten.
De filetjes kruiden met zout en peper en rosé bakken vlak voor het opmaken van de salade.
Maak van de karkassen een fond door ze aan te braden met wat ui, prei en wortel.
Zet ze onder water en laat ze pruttelen, zeven en verder inkoken.

Anijs paddenstoeltjes afsnijden aan de onderkant en halveren.
Maak een zoetzuur van de witte wijn azijn, suiker en zout en marineer daarin de paddenstoelen.

Appel:

2 jonathan appels
4 theelepels cranberry compote

Appels schillen, en in blokjes snijden van 1 cm.
Verwarmen in water met suiker en citroensap en in een cilinder drukken.

Appelvinaigrette:

Notenolie 1 deel
Olijfolie 2 delen
Appel azijn 1 deel
Ahornsiroop 1 deel
Zout en peper

Meng de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

open adobe_reader

NKC logo

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden? Vult u dan onderstaand uw naam en e-mail in:

Adres: Raadhuisplein 14  5258 BJ Berlicum   Telefoon: 073-5036050   E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Routebeschrijving